Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το οικονομικό αντίδοτο έναντι του κορωνοϊού
[Euro2day]: Το οικονομικό αντίδοτο έναντι του κορωνοϊού

[Euro2day]: Το οικονομικό αντίδοτο έναντι του κορωνοϊού

Οι ανησυχίες των επενδυτών και το μήνυμα που στέλνει η αρνητική απόκλιση των μακροχρόνιων ομολόγων σε σχέση με αυτή των βραχυχρόνιων. Ο εγκλωβισμός των κεντρικών τραπεζών και η ανοδική κίνηση για χρυσό και Bitcoin.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι σημαντική παράμετρος στην επενδυτική εξίσωση, της οποίας αγνοούμε την επίδραση. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι πως στις ΗΠΑ θα ενταθούν οι δοκιμές κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που πιθανότατα θα αυξήσει τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων.

Στην Κίνα, μπορεί να παρουσιάζεται ύφεση στα καταγεγραμμένα κρούσματα, αλλά λογικά θα αυξηθούν όταν αρχίσουν οι Kινέζοι να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους και συναναστρέφονται ο ένας τον άλλο.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των κυβερνήσεων να ελέγξουν τον αντίκτυπο της ασθένειας στις οικονομίες έστειλαν την απόδοση των ομολόγων των ΗΠΑ σε νέο χαμηλό όλων των εποχών . Από μόνο του αυτό ίσως δεν λέει κάτι, μια που είμαστε σε περιβάλλον πολύ χαμηλών επιτοκίων διεθνώς. Το πιο ανησυχητικό σημάδι είναι η αρνητική απόκλιση των μακροχρόνιων σε σχέση με αυτή των βραχυχρόνιων ομολόγων.

Κανονικά τα μακροχρόνια έχουν πιο μεγάλο επιτόκιο. Λογικό. Το μέλλον είναι πιο αβέβαιο από το παρόν. Όποτε αντιστρέφεται αυτή η σχέση, σημαίνει πως οι επενδυτές βλέπουν την ύφεση να πλησιάζει. Όντως αυτό είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, όπως βλέπουμε στο παρακάτω διάγραμμα. Όταν η διαφορά τους έχει αρνητικό πρόσημο, ακολουθεί ύφεση (γκρι κάθετα διαστήματα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!