Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: IIF: Ρουκέτα το παγκόσμιο χρέος, στα $296 τρισ. το Q2
[Euro2day]: IIF: Ρουκέτα το παγκόσμιο χρέος, στα $296 τρισ. το Q2

[Euro2day]: IIF: Ρουκέτα το παγκόσμιο χρέος, στα $296 τρισ. το Q2

Μεταξύ των κινδύνων που επιδείνωσε η πανδημία είναι και αυτός του παγκόσμιου χρέους, καθώς η διεθνής αγορά παραμένει ευάλωτη. Από την κρίση του 2008, κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις πασχίζουν να αναχαιτίσουν τις πιέσεις της ύφεσης.

Στα $296 τρισ. εκτοξεύτηκε το παγκόσμιο χρέος το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με το IIF. Τη συγκεκριμένη χρονική τρίμηνη περίοδο, εν μέσω πανδημίας, το συνολικό χρέος στον πλανήτη ανέβηκε κατά $4,8 τρισ.

Τα στοιχεία για το παγκόσμιο χρέος δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο Global Debt Monitor, το οποίο καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναδυόμενες αγορές, με το συνολικό χρέος τους να αγγίζει τα 92 τρισ. δολ. το 2° τρίμηνο, έναντι 87 τρισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Από την οικονομική κρίση του 2008-2009 και μετά, οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις πασχίζουν να αναχαιτίσουν τις πιέσεις της ύφεσης και τις αδυναμίες των οικονομιών να ανακάψουν εύρωστα και βιώσιμα. Οι αρχιτραπεζίτες τροφοδοτούν με μπόλικη ρευστότητα το χρηματοοικονομικό σύστημα, δημιουργούν μηδενικά και αρνητικά επιτόκια, ενώ το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει συνεχώς.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι: «Μεταξύ των κινδύνων που επιδείνωσε η πανδημία είναι και αυτός του παγκόσμιου χρέους, καθώς η παγκόσμια αγορά βρίσκεται σε πολύ ευάλωτη θέση λόγω του φόβου για τυχόν κατάρρευση της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!