Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υγεία και μηδενικά επιτόκια ανεβάζουν την ασφαλιστική παραγωγή
[Euro2day]: Υγεία και μηδενικά επιτόκια ανεβάζουν την ασφαλιστική παραγωγή

[Euro2day]: Υγεία και μηδενικά επιτόκια ανεβάζουν την ασφαλιστική παραγωγή

Πώς εξηγείται το +10% που κατέγραψε η εγχώρια ασφαλιστική παραγωγή κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο. Οι καταλύτες και οι προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο που δημιουργούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για θέσπιση φορολογικών κινήτρων.

Συνεχίστηκε και το Μάιο η ταχεία αύξηση της εγχώριας ασφαλιστικής παραγωγής, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς ότι φέτος αναμένουμε ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο, ο οποίος θα υπερβεί τον αντίστοιχο του ΑΕΠ.

Το γεγονός ότι η παραγωγή τόσο πέρυσι, όσο και φέτος κινείται αρκετά καλύτερα από το ΑΕΠ ευχαριστεί μεν τους παράγοντες του κλάδου, οι οποίοι ωστόσο αντιλαμβάνονται πως αυτό οφείλεται σε δύο κατηγορίες προϊόντων:

Πρώτον, στα συμβόλαια του κλάδου υγείας, τα οποία συνεχίζουν και φέτος να εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης (+11,4% στο πρώτο πεντάμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα). «Η έλευση της πανδημίας έπεισε πολλούς από τους συμπολίτες μας το πόσο σπουδαίο αγαθό είναι η υγεία. Φέτος λοιπόν παρατηρούμε πολλούς πελάτες να παίρνουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία και να τηλεφωνούν στους ασφαλιστές ζητώντας να συνάψουν ένα συμβόλαιο υγείας, ενώ συνήθως κατά το παρελθόν η διαδικασία ξεκινούσε αντίστροφα, δηλαδή η πρώτη κίνηση γινόταν από την πλευρά του ασφαλιστή» δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας από το χώρο της διαμεσολάβησης.

Και δεύτερον, στα ασφαλιστικά συμβόλαια του κλάδου ζωής (+10,8% στο πρώτο πεντάμηνο), αλλά και στα συμβόλαια του ίδιου κλάδου τα οποία είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις (+62,2%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!