Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υφεση 4,6% στις ΗΠΑ φέτος βλέπει η Goldman Sachs
[Euro2day]: Υφεση 4,6% στις ΗΠΑ φέτος βλέπει η Goldman Sachs

[Euro2day]: Υφεση 4,6% στις ΗΠΑ φέτος βλέπει η Goldman Sachs

H αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί 25% το τρίτο τρίμηνο, από 33% που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι προηγουμένως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χειρότερη εικόνα από αυτή που αναμενόταν πριν.

Aναθεωρείχαμηλότερα τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία και το τρέχον τρίμηνο η Goldman Sachs.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες είναι πιθανό να πατήσουν φρένο αυτόν τον μήνα και τον επόμενο, οι οικονομολόγοι με επικεφαλής τον JanHatzius δήλωσαν ότι άλλες οικονομίες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατόν να πάρει μπρος ξανά η δραστηριότητα ενώ οι αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως η χρήση μάσκας, θα βοηθήσουν επίσης.

«Ενας συνδυασμός αυστηρότερων περιορισμών και εθελοντικής κοινωνικής αποστασιοποίησης έχει ήδη αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», ανέφεραν οι οικονομολόγοι σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν ότι αναμένουν τώρα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 25% το τρίτο τρίμηνο από 33% που εκτιμούσαν προηγουμένως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ύφεση 4,6% φέτος, χειρότερη από το 4,2% που αναμενόταν προηγουμένως.

Ωστόσο, ανέφεραν ότι αναμένουν ανάπτυξη 5,8% την επόμενη χρονιά. Η ανεργία θα φτάσει στο 9% στο τέλος του τρέχοντος έτους, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του 9,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!