Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΡΑΕ
[Euro2day]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΡΑΕ

[Euro2day]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΡΑΕ

Τη σημασία της αξιοποίησης του υδρογόνου στο πλαίσιο της στρατηγικής για «πράσινη μετάβαση» τόνισαν οι ομιλητές στην ενεργειακή ημερίδα της ΡΑΕ.

Το υδρογόνο και η παρουσίαση πρωτοβουλιών για τη νέα αυτή τεχνολογία απασχόλησαν τις εργασίες της δεύτερης ενεργειακής εκδήλωσης της ΡΑΕ που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο «Ν. Γερμανός», στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Η εποχή του υδρογόνου: Η μετάβαση προς μία οικονομία μηδενικών ρύπων» άνοιξε ο αντιπρόεδρος α’ της ΡΑΕ, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Ψυχογυιός, ο οποίος τόνισε:

«Ως ευρωπαίοι, δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα χωρίς να εντάξουμε το χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα υδρογόνο στην ενεργειακή πολιτική μας. Η εξέλιξη της αγοράς υδρογόνου (κυρίως μπλε και πράσινου) έως το 2030 είναι σχετικά προβλέψιμη. Από εκεί και πέρα όμως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί η τεχνολογία και η αγορά. Το πιθανότερο όμως είναι ότι η χρήση του υδρογόνου να πρέπει να επιχορηγείται/επιδοτείται για πολλά χρόνια. Οι τωρινές αποφάσεις των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και των επιχειρηματικών ηγετών θα κρίνει το μέλλον του υδρογόνου ασχέτως αν αυτό θα παράγεται από ΑΠΕ ή αέριο ή σε συνδυασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!