Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιδιωτικές επενδύσεις στο στόχαστρο του Ταμείου Φαιστός
[Euro2day]: Ιδιωτικές επενδύσεις στο στόχαστρο του Ταμείου Φαιστός

[Euro2day]: Ιδιωτικές επενδύσεις στο στόχαστρο του Ταμείου Φαιστός

Αυξημένο ενδιαφέρον διαφαίνεται στην ανεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων για το Ταμείο Φαιστός. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο εξάμηνο και κατόπιν θα ξεκινήσει το έργο του ως χρηματοδοτικό εργαλείο σε επιχειρήσεις για την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων 5G στην χώρα μας.

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η ροή επενδυτικών κεφαλαίων από το Ταμείο Φαιστός για τη στήριξη επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, βασισμένων σε υποδομές δικτύων πέμπτης γενιάς (5G).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης μιλώντας σε διάλογο με τίτλο «5G η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες» που διοργανώνει η Cisco, χαρακτήρισε το ΦΑΙΣΤΟΣ μία καινοτομία η οποία έχει πάρει τα εύσημα της ΕΕ και λειτουργεί ως παράδειγμα για άλλες χώρες.

Το Ταμείο Φαιστός, το οποίο αξιοποιεί έσοδα 93 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία για το 5G, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων με τα πρώτα μηνύματα να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα σφιχτό καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ενώ παράλληλα το ταμείο θα ολοκληρώσει την ιστοσελίδα του και θα επιλέξει τη συμβουλευτική του ομάδα. Στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο να ξεκινήσει την χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διψήφιο αριθμό επιχειρήσεων στις οποίες θα περιλαμβάνονται εκτός από startups και επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν στην χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!