Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ειδική αποζημίωση για εργαζόμενους εταιρειών που κλείνουν
[Euro2day]: Ειδική αποζημίωση για εργαζόμενους εταιρειών που κλείνουν

[Euro2day]: Ειδική αποζημίωση για εργαζόμενους εταιρειών που κλείνουν

Κονδύλι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη εργαζόμενων σε εταιρείες που κλείνουν με κρατική εντολή. Πόσα αναμένεται να διατεθούν ανά εργαζόμενο. Θεσπίστηκε «ειδικού τύπου» άδεια για γονείς.

Στην υπογραφή νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις κλείνουν με εντολή «ανώτερης αρχής».

Σε πρώτη φάση, και βάσει των υπολογισμών, αυτό το επίδομα ειδικού σκοπού θα δοθεί στις επιχειρήσεις που έκλεισαν μετά την απόφαση του κράτους να θέσει σε αναστολή όλα τα ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και στις εταιρείες που έκλεισαν με εντολή του κράτους σε τρεις νομούς (Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο), όπου παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει περίπου 90-100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε περίπου 200.000 εργαζόμενους που εκτιμάται ότι επηρεάζονται. Το ποσό αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν μέχρι το Πάσχα. Υπολογίζεται δε ότι το ποσό κατά μέσο όρο θα είναι της τάξης των 500 ευρώ.

Η ειδικού σκοπού άδεια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι δημιουργείται «άδεια ειδικού σκοπού», που μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές , για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!