Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΓΣΕΕ: Δεν θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
[Euro2day]: ΓΣΕΕ: Δεν θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

[Euro2day]: ΓΣΕΕ: Δεν θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που τις αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριοποίησης και της συνδικαλιστικής της λειτουργίας. Ο κόσμος της εργασίας δεν θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown.

Η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφασή μας αυτή έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη, αφενός, τη θέση που διατύπωσαν σε διαδικτυακή σύσκεψη οι περισσότερες οργανώσεις-μέλη μας και αφετέρου, τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τη γεωμετρική άνοδο κρουσμάτων, νοσούντων, νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτων συμπολιτών μας, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που της αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριοποίησης και της συνδικαλιστικής της λειτουργίας. Ο κόσμος της εργασίας δεν θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown.

Δυστυχώς, όμως, οι αντιφάσεις και η ατολμία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και ο επαμφοτερισμός της αντιπολίτευσης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Η κυβέρνηση εντείνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε, ο οποίος εμπεριέχει αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικέςδιατάξεις. Ένας νόμος που, μεταξύ άλλων, κάνει την Επιθεώρηση Εργασίας Ανεξάρτητη Αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!