Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΓΣΕΕ: Ανάπτυξη με λουκέτα μεγάλων παραγωγικών μονάδων δεν γίνεται
[Euro2day]: ΓΣΕΕ: Ανάπτυξη με λουκέτα μεγάλων παραγωγικών μονάδων δεν γίνεται

[Euro2day]: ΓΣΕΕ: Ανάπτυξη με λουκέτα μεγάλων παραγωγικών μονάδων δεν γίνεται

«Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη, δεν μπορεί να αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες εργαζόμενους και να μη λαμβάνει καμία πρωτοβουλία που θα αποτρέψει το λουκέτο στην Πίτσος», σημειώνει ανακοίνωση.

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αγανάκτησή της για το κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα. Μία κερδοφόρα εταιρεία στη χώρα μας, με διαδρομή 156 ετών, βάζει λουκέτο μετά την απόφαση της γερμανικής BSH, θυγατρικής της BOSCH, να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία», αναφέρει ανακοίνωση.

«Η Συνομοσπονδία, για ακόμη μία φορά και τώρα την ύστατη στιγμή, ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να κρατηθεί στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη, δεν μπορεί να αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες εργαζόμενους και να μη λαμβάνει καμία πρωτοβουλία που θα αποτρέψει το λουκέτο στην ΠΙΤΣΟΣ», σημειώνεται.

«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να ασκήσει πίεση ώστε να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της για επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσια που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την ελληνική οικονομία και να οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι».

Επίσης, με τίτλο «Έσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ», οι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό να πράξει τα δέοντα, ώστε να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!