Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Γροιλανδία μπλοκάρει τις έρευνες για πετρέλαιο
[Euro2day]: Η Γροιλανδία μπλοκάρει τις έρευνες για πετρέλαιο

[Euro2day]: Η Γροιλανδία μπλοκάρει τις έρευνες για πετρέλαιο

«Είναι ένα λογικό στάδιο, διότι η κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά την κλιματική κρίση. Προς το συμφέρον της φύσης και της αλιείας. Για να επικεντρώσουμε την οικονομία στις πραγματικές δυνατότητες», είπε η υπ. Πρώτων Υλών Ναάγια Ναθάνιελσεν.

Αφού αποφάσισε να μπλοκάρει την έρευνα για ουράνιο, η νέα κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε και την απαγόρευση των ερευνών για πετρέλαιο στην εκτεταμένη αρκτική επικράτειά της.

Η τοπική κυβέρνηση αυτού του αυτόνομου εδάφους της Δανίας «αποφάσισε να αναστείλει την υφιστάμενη πετρελαϊκή στρατηγική και να βάλει τέλος στις μελλοντικές έρευνες για πετρέλαιο στη Γροιλανδία», ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες, Πέμπτη το βράδυ στο Νουούκ.

«Είναι ένα λογικό στάδιο, διότι η κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά την κλιματική κρίση. Η απόφαση ελήφθη επίσης προς το συμφέρον της φύσης μας, προς το συμφέρον της αλιείας μας και για να επικεντρώσουμε την οικονομία μας στις πραγματικές της δυνατότητες», υπογράμμισε η υπουργός Πρώτων Υλών Ναάγια Ναθάνιελσεν.

Έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία επικεντρωμένη σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη δημιουργίαορυχείου ουρανίου και σπάνιων γαιών στη νότια Γροιλανδία, ένα κόμμα της οικολογικής αριστεράς κέρδισε στις αρχές Απριλίου τις τοπικές εκλογές, με αποτέλεσμα να έρθει στην εξουσία σ’ αυτό το αυτόνομο δανικό έδαφος ο πρωθυπουργός Μούτε Έγκεντε.

Μολονότι σημαντικά σχέδια για πετρέλαιο και αέριο βρίσκονται σε εξέλιξη ή εκπονούνται αλλού στην Αρκτική (Ρωσία, Αλάσκα, Νορβηγία..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!