Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Grant Thornton: Η αισιοδοξία επιστρέφει στους Ελληνες επιχειρηματίες
[Euro2day]: Grant Thornton: Η αισιοδοξία επιστρέφει στους Ελληνες επιχειρηματίες

[Euro2day]: Grant Thornton: Η αισιοδοξία επιστρέφει στους Ελληνες επιχειρηματίες

Τα επίπεδα αισιοδοξίας μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών ακόμα και τους προηγούμενους 12 μήνες, παρότι δοκιμάστηκαν, ήταν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά των Ευρωπαίων και λοιπών επιχειρηματιών, ενώ από το 3ο τρίμηνο του 2020 και έπειτα βελτιώνονται.

Η Ελλάδα όπως και ολόκληρος ο πλανήτης προετοιμάζονται για σταδιακή έξοδο από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, δεχόμενοι ώθηση από τις νομισματικές και δημοσιονομικές παρεμβάσεις παγκοσμίως, καθώς και από τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, παρά τις αβεβαιότητες για την εξέλιξη της πανδημίας που συνεχίζουν να υφίστανται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Grant Thornton για το ελληνικό επιχειρείν, η αισιοδοξία φαίνεται να έχει επιστρέψει στους Έλληνες επιχειρηματίες ενώ παράλληλα έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι τα χειρότερα αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Τα επίπεδα αισιοδοξίας μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών ακόμα και τους προηγούμενους 12 μήνες, παρότι δοκιμάστηκαν, ήταν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά των Ευρωπαίων και λοιπών επιχειρηματιών, ενώ από το 3ο τρίμηνο του 2020 και έπειτα βελτιώνονται και σήμερα υπάρχει προσδοκία ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κινηθούν σε αναπτυξιακή τροχιά τους επόμενους μήνες.

Η εν λόγω αισιοδοξία προκύπτει, μεταξύ άλλων, και από την ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες, να παρουσιάζουν επαρκή ανθεκτικότητα και να διακρίνουν τις ευκαιρίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!