Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γραφειοκρατία-προσφυγές απειλούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
[Euro2day]: Γραφειοκρατία-προσφυγές απειλούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

[Euro2day]: Γραφειοκρατία-προσφυγές απειλούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ζητούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και στις τακτικές εργολάβων για να προχωρήσουν τα έργα, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Τι περιλαμβάνει η λίστα του υπ. Υποδομών. Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την έλευση ξένων επενδυτών.

Χωρίς νέο μοντέλο δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων και αλλαγές στις πρακτικές των τεχνικών εταιρειών, όπως οι μεγάλες εκπτώσεις και η βροχή ενστάσεων σε κάθε διαγωνισμό, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τις ευκαιρίες που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τις παρεμβάσεις των διοικήσεων των ισχυρότερων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας, αλλά και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στο χθεσινό Athens Investment Forum.

Οι διοικήσεις τόνισαν πως πρόκειται για «πρωτοφανή πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα» που θα αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή προετοιμασία και στρατηγικό σχεδιασμό. Ο κ. Καραμανλής εξήγησε πως στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις υποδομές βρίσκονται τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές ώστε η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό εμπορευματικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή.

«Τα λιμάνια να γίνουν πύλες εισόδου με ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου» είπε και πρόσθεσε πως «εκσυγχρονίζουμε το προβληματικό σύστημα ΟΣΕ / ΕΡΓΟΣΕ με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος η συμμετοχή σε ένα χερσαίο διάδρομο μεταφοράς προϊόντων προς την Κεντρική Ευρώπη. Σύνδεση λιμένων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια σύνδεση με Μαύρη Θάλασσα».

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε πως το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει έργα ύψους 13 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!