Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Δεν μας έδωσε στοιχεία ο ΕΦΚΑ!
[Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Δεν μας έδωσε στοιχεία ο ΕΦΚΑ!

[Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Δεν μας έδωσε στοιχεία ο ΕΦΚΑ!

Η κόντρα έρχεται την επομένη της προειδοποίησης του Κλάους Ρέγκλινγκ για αύξηση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και κίνδυνο απώλειας του στόχου μηδενισμού των εκκρεμοτήτων στα μέσα του 2021. Φωτιά στο έλλειμμα. Αβεβαιότητα για ύφεση.

Ζητήσαμε στοιχεία από τον ΕΦΚΑ και δεν μας τα έδωσαν. Αυτό υποστηρίζει στη νέα έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή , σημειώνοντας πως «αδυνατεί να κατανοήσει την άρνηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ να συνεχίσει να παρέχει τα στοιχεία τα οποία παρείχε μέχρι πρότινος».

Η «κόντρα» Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με τον ΕΦΚΑ, έρχεται την επομένη της προειδοποίησης του Κλάους Ρέγκλινγκ για αύξηση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και κίνδυνο απώλειας του στόχου μηδενισμού των εκκρεμοτήτων στα μέσα του 2021.

Να σημειωθεί πάντως ότι με νεώτερη ανακοίνωση του το ΓΠΚΒ γνωστοποιεί ότι μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, έλαβε απαντητική επιστολή από τον ΕΦΚΑ που επικαλείται τεχνικά προβλήματα στην παροχή των στοιχείων και δεσμεύεται για την αποκατάσταση της ροής τους.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, όπως είχαν αποτυπωθεί στην έκθεση πρώτου τριμήνου του ΓΠΚΒ έδειχναν ότι οι εκκρεμείς (με καθυστέρηση κάτω αλλά και μεγαλύτερη των 90 ημερών οπότε καταγράφονται ως ληξιπρόθεσμες) αιτήσεις κύριας σύνταξης είχαν αυξηθεί από τις 151.396 στο τέλος του 2019 σε 161.959 τον Μάρτιο του 2020 με την εκτιμώμενη δαπάνη να μειώνεται όμως από τα 383 εκατ. ευρώ στα 360 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!