Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Goldman Sachs: Τι σήματα δίνουν τα τρίμηνα των ελληνικών τραπεζών
[Euro2day]: Goldman Sachs: Τι σήματα δίνουν τα τρίμηνα των ελληνικών τραπεζών

[Euro2day]: Goldman Sachs: Τι σήματα δίνουν τα τρίμηνα των ελληνικών τραπεζών

Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις για τις τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα πέντε σημεία στα οποία εστιάζει σε κάθε τράπεζα. Ποια είναι η μετοχή που προτιμά ο οίκος.

Με σύσταση αγοράς για την Alpha Bank και ουδέτερες συστάσεις για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες υποδέχθηκε η Goldman Sachs τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Οι τιμές στόχοι που θέτει για τις τέσσερις τράπεζες είναι: Αlpha Bank τιμή στόχος τα 1,37 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου 124,7%, Τράπεζα Πειραιώς, τιμή στόχος τα 1,15 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου -18,7%, Εθνική Τράπεζα, τιμή στόχος τα 1,91 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου -46,9% και τέλος Eurobank, τιμή-στόχος τα 0,72 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου -69,4%.

Για κάθε τράπεζα, η Goldman Sachs εστιάζει σε πέντε σημεία.

Για την Αlpha Bank, οι εκτιμήσεις του αμερικανικού επενδυτικού οίκου συνοψίζονται:

1. Κόστος Πιστωτικού Κινδύνου-CoR (+): Χαμηλότερες κατά 1,8% -1,9% θα παραμείνουν οι προβλέψεις της τράπεζας σε σχέση με το περασμένο έτος, παρά τις αυξημένες προβλέψεις λόγω Covid-19.

2. Κόκκινα δάνεια-NPEs (-): Περαιτέρω μείωση των NPEs προβλέπεται και κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ είναι πιθανή η αντιστροφή της τάσης αυτής το β’ εξάμηνο.

3. Project Galaxy (-): Χαμηλή κεφαλαιακή επίπτωση -κάτω των 300 μονάδων βάσης- αναμένεται από τη συναλλαγή τιτλοποίησης Galaxy, που δρομολογήθηκε εκ νέου με αναπροσαρμοσμένη περίμετρο χαρτοφυλακίου σε 7,5 δισ. – 10 δισ. ευρώ και πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Ηρακλής».

4.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!