Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Goldman Sachs: Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές
[Euro2day]: Goldman Sachs: Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές

[Euro2day]: Goldman Sachs: Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές

Δέκα λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η ανοδική τροχιά στις μετοχικές αγορές παραμένει το επικρατέστερο σενάριο παραθέτει ο επενδυτικός οίκος.

Η ισχυρή άνοδος στις τιμές των μετοχών από το Μάρτιο, σε συνδυασμό με τις θέσεις-τοποθετήσεις στις αγορές των δικαιωμάτων, καθιστούν πιθανή μια βραχυπρόθεσμη οπισθοδρόμηση. “Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν 10 δυνατοί λόγοι για τους οποίους αυτή η αγορά των ταύρων θα πρέπει να συνεχιστεί”, εξηγεί η Goldman Sachs.

Πιο αναλυτικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι:

1. Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ενός νέου κύκλου επενδύσεων, μετά από μια βαθιά ύφεση. Η φάση «ελπίδα» – το πρώτο μέρος ενός νέου κύκλου, ο οποίος αρχίζει συνήθως στην ύφεση καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να προβλέπουν ανάκαμψη, είναι συνήθως το ισχυρότερο μέρος του κύκλου. Αυτό βλέπουμε φέτος.

2. Η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται πιο ανθεκτική καθώς τα εμβόλια γίνονται πιο πιθανά.

3. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έχουν κάνει πρόσφατα ανοδικές αναθεωρήσεις στις οικονομικές τους προβλέψεις και είναι πιθανό να ακολουθήσουν οι προσδοκίες των αναλυτών.

4. Ο δείκτης της Goldman Sachs για τις ‘αρκούδες’ (GSBLBR) (που ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα το 2019) επισημαίνει σχετικά χαμηλούς κινδύνους παρά τις πολύ υψηλές αποτιμήσεις.

5. Η πολιτική παραμένει πολύ υποστηρικτική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Υπάρχει και ένα μαξιλάρι – μια πεποίθηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είναι εκεί για να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα όπως απαιτείται – και ένα φορολογικό καθώς οι κυβερνήσεις έχουν κλιμακώσει τη δική τους προθυμία για υποστήριξη της ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!