Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Goldman Sachs: Game changer για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: Goldman Sachs: Game changer για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: Goldman Sachs: Game changer για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρέχει το απαραίτητο «ερέθισμα» μετά από μια δεκαετία απογοητευτικής πορείας της παραγωγής και της παραγωγικότητας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα. Αναμένει ώθηση 7% στο ΑΕΠ…

Ισχυρή ανάκαμψη αναμένει για την ελληνική οικονομία από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης η Goldman Sachs, μετά και την κατάθεση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελλάδα αλλά και η Πορτογαλία μέσω των εθνικών σχεδίων παρέχουν σημαντική δημοσιονομική στήριξη, ύψους 18% και 9% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, για την περίοδο 2021-2026 στις οικονομίες τους.

Παράλληλα, ο μηχανισμός του Ταμείου Ανάκαμψης, ο οποίος συνδυάζει τις επενδύσεις με ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, καλύπτοντας το έλλειμμα των επενδύσεων, που είναι η βάση της χαμηλής αποδοτικότητας, εξηγεί ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.

Το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει στην Ελλάδα και την Πορτογαλία το απαραίτητο «ερέθισμα» μετά από μια δεκαετία απογοητευτικής πορείας της παραγωγής και της παραγωγικότητας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δύο χώρες θα επωφεληθούν από μια σημαντική δημοσιονομική ώθηση, σχεδιάζοντας να χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος των δανειοδοτήσεων του Ταμείου για τη στήριξη και τη συγχρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, στοιχεία που θα αυξήσου το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον περίπου 7% στην Ελλάδα και 5% στην Πορτογαλία έως το 2026.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!