Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γύρισαν την πλάτη οι Γάλλοι στο application ιχνηλάτησης
[Euro2day]: Γύρισαν την πλάτη οι Γάλλοι στο application ιχνηλάτησης

[Euro2day]: Γύρισαν την πλάτη οι Γάλλοι στο application ιχνηλάτησης

Η εφαρμογή StopCovid, που σκοπό έχει να ενημερώνει αυτόματα τους χρήστες εάν έρθουν σε επαφή με μολυσμένο άτομο, έχει στείλει μόνο 14 ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.

Η γαλλική εφαρμογή για την ιχνηλάτηση του κορωνοϊού δεν κατάφερε να «απογειωθεί’, καθώς μόλις 68 άνθρωποι το χρησιμοποίησαν για να καταγράψουν ένα θετικό αποτέλεσμα τεστ σε διάστημα τριών εβδομάδων από την έναρξη της εφαρμογής, παρά το γεγονός πως 1,9 εκατ. την «κατέβασαν» στα κινητά τους.

Όπως αναφέρουν οι FT, η εφαρμογή StopCovid, που σκοπό έχει να ενημερώνει αυτόματα τους χρήστες εάν έρθουν σε επαφή με μολυσμένο άτομο, έχει στείλει μόνο 14 ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός με τον οποίον ο κόσμος απεγκατέστησε την εφαρμογή από τα κινητά του έχει επίσης αυξηθεί, την ώρα που η Γαλλία αίρει και τους τελευταίους περιορισμούς σε επιχειρήσεις και σχολεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό ψηφιακών υποθέσεων της Γαλλίας, Cédric O. Όπως σχολίασε, «μπορούμε να συμπεράνουμε μόνο πως, όπως ο κόσμος δεν τηρεί τόσο πολύ τη χρήση της μάσκας και την τήρηση αποστάσεων τελευταία, έτσι ορισμένοι δεν θεωρούν πως χρειάζονται την εφαρμογή τώρα που ο ιός είναι λιγότερο ενεργός». «Μπορεί να αντανακλά το ότι οι Γάλλοι απλά ανησυχούν λιγότερο για την επιδημία αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Λιμόζ, Olivier Blazy, αμφισβήτησε το κατά πόσο η εφαρμογή μπορεί πράγματι να συμβάλλει στην προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, σχολιάζοντας πως «περισσότεροι ήταν οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δημιουργία της εφαρμογής, παρά οι άνθρωποι που επωφελήθηκαν από αυτήν».

Η Γαλλία, η οποία επέλεξε να αναπτύξει δική της τεχνολογία για να στηρίξει τη συγκεκριμένη εφαρμογή, αντί να χρησιμοποιήσει τα συστήματα που στηρίζονται από την Apple και τη Google όπως όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν μια από τις πρώτες χώρες που λανσάρισαν δικό τους σύστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!