Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί βρέθηκαν αλλοιωμένες δόσεις εμβολίων Moderna στην Ιαπωνία
[Euro2day]: Γιατί βρέθηκαν αλλοιωμένες δόσεις εμβολίων Moderna στην Ιαπωνία

[Euro2day]: Γιατί βρέθηκαν αλλοιωμένες δόσεις εμβολίων Moderna στην Ιαπωνία

Πολύ πιθανό οι προσμείξεις που βρέθηκαν σε εμβόλια κατά της Covid-19 στην Οκινάουα να προήλθαν από το τρύπημα των φιαλιδίων με τη βελόνα των συριγγών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ πιθανόν οι προσμείξεις που βρέθηκαν σε εμβόλια κατά της Covid-19 της Moderna Inc στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, να προήλθαν από το τρύπημα των φιαλιδίων με τη βελόνα των συριγγών.

Την Κυριακή σταμάτησε προσωρινά η χορήγηση κάποιων δόσεων εμβολίων της Moderna στην Οκινάουα, μετά τον εντοπισμό προσμείξεων σε φιαλίδια και σύριγγες. Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργότερα ότι μπορεί να μην τοποθετήθηκαν σωστά οι σύριγγες στα φιαλίδια και να έσπασαν κομμάτια από το ελαστικό πώμα τους.

«Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος (για τις προσμείξεις) έχουμε ακούσει ότι δεν είναι θέμα ασφάλειας ή άλλα ζητήματα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο ξένα σωματίδια να εισέλθουν σε ένα φιαλίδιο, όπως συμβαίνει και με άλλα εμβόλια.

«Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες και θα ενημερώσουμε σχετικά», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία, λόγω του πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα του ιού.

Ο αγώνας για την ενίσχυση των εμβολιασμών στη χώρα έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις εισαγωγές εμβολίων και στον εντοπισμό των προσμείξεων σε ορισμένες δόσεις του εμβολίου της Moderna, η οποία οδήγησε στην αναστολή της χρήσης τριών παρτίδων την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τάρο Κόνο, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιταχύνει τη μεταφορά εμβολίων σε δήμους που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις κρατήσεις ραντεβού για εμβολιασμό λόγω ελλείψεων που αντιμετωπίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!