Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί σημειώνει πρωτιές στους εμβολιασμούς η Ισπανία
[Euro2day]: Γιατί σημειώνει πρωτιές στους εμβολιασμούς η Ισπανία

[Euro2day]: Γιατί σημειώνει πρωτιές στους εμβολιασμούς η Ισπανία

Στην Ισπανία, το 72,5 % του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, χωρίς πίεση και χωρίς υποχρεωτικά μέτρα εμβολιασμού. Πού οφείλεται η προθυμία των πολιτών;

«Βρισκόμαστε σε μια αξιοζήλευτη θέση και μας ζηλεύουν για την ταχύτητα των εμβολιασμών μας», δήλωσε ο Άμος Γκαρσία Ρόχας, πρόεδρος της Ισπανικής Εταιρείας Εμβολιασμών (AEV) σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι RTVE. Σύμφωνα με το εθνικό υπουργείο Υγείας, η Ισπανία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου(G20). 34 εκατομμύρια άνθρωποι, συνολικά το 72,5 % του πληθυσμού, έχουν ήδη εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Στη Γερμανία αντίστοιχα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ήταν πριν λίγες ημέρες στο 61,7 %. Και ενώ ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού διαδηλώνουν τακτικά στη Γερμανία, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής είναι αδιανόητο στην Ισπανία. Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων CIS, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μόνο το 6 % του πληθυσμού ήταν γενικά κατά του εμβολιασμού.

Η κοινότητα προέχει του ατόμου

«Στην Ισπανία, οι άνθρωποι αισθάνονται τμήμα μιας κοινότητας και είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουν όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους γύρω τους», δήλωσε στο ισπανικό κανάλι RTVE ο επιδημιολόγος Μανουέλ Φράνκο από το πανεπιστήμιο Αλκαλά στη Μαδρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!