Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί και σε ποιους θα απενεργοποιείται το υγειονομικό πάσο στη Γαλλία
[Euro2day]: Γιατί και σε ποιους θα απενεργοποιείται το υγειονομικό πάσο στη Γαλλία

[Euro2day]: Γιατί και σε ποιους θα απενεργοποιείται το υγειονομικό πάσο στη Γαλλία

Λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ο Μακρόν αύξησε την πίεση τους ηλικιωμένους προκειμένου να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Στη Γαλλία υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών θα παύει να ισχύει αν δεν κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 “έξι μήνες και πέντε εβδομάδες” μετά τη δεύτερη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Στις 15 Δεκεμβρίου το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών που έχουν κάνει δεύτερη δόση εμβολίου πριν περισσότερους από έξι μήνες και 5 εβδομάδες και οι οποίοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα χάνει την ισχύ του”, διευκρίνισε ο Ατάλ μιλώντας στο Franceinfo μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 θα είναι υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών.

Λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού ο Μακρόν αύξησε την πίεση τους ηλικιωμένους προκειμένου να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19, συνδέοντάς τη με τη διατήρηση του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι απαραίτητο στη Γαλλία προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες.

Το “υγειονομικό πάσο” κατά της covid-19 μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι αλλά και στα μέσα μεταφοράς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!