Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί πήγε το Κτηματολόγιο στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
[Euro2day]: Γιατί πήγε το Κτηματολόγιο στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

[Euro2day]: Γιατί πήγε το Κτηματολόγιο στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Οι κινήσεις για τη χαρτογράφηση της χώρας και το βάρος που μεταφέρεται στη λειτουργία των συστημάτων ώστε να εξυπηρετούνται ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για τα «Βασικά Μητρώα» δεδομένων.

Ακόμα και τη μεταφορά του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε εξετάσει η κυβέρνηση, αλλά τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας και μεταφέρθηκε μόνο η Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το κυβερνητικό σχέδιο προέβλεπε τη «μετακόμιση» στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οργανισμών που λειτουργούν ή ετοιμάζονται να αναπτύξουν μεγάλα τεχνολογικά συστήματα για την παροχή υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του τομέα που καλύπτουν. Στην περίπτωση του ΕΦΚΑ, αν και αρχικά είχε εξεταστεί η μεταφορά, στο τέλος αποφασίστηκε να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς καθώς δεν λειτουργεί απλά ένα τεχνολογικό σύστημα, αλλά εκδίδει αποφάσεις, κ.λπ. με σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά και την οικονομία.

Η Ελληνικό Κτηματολόγιο μεταφέρεται γιατί βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο η χαρτογράφηση της χώρας και το βάρος της κρατικής εταιρείας πέφτει στη λειτουργία των συστημάτων ώστε να εξυπηρετούνται ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα επόμενα χρόνια καλείται να αναπτύξει τα συστήματα που με βάση τα γεωχωρικά και άλλα δεδομένα που συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια, με την σχεδιαζόμενη ψηφιοποίηση των περίπου 630.000.000 σελίδων που τηρούνταν στο Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών των 390 Υποθηκοφυλακείων, θα παρέχει υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!