Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί οι μετοχές έχουν το πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων
[Euro2day]: Γιατί οι μετοχές έχουν το πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων

[Euro2day]: Γιατί οι μετοχές έχουν το πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων

Οι «νικητές» στο μέτωπο των επενδυτικών αποδόσεων και οι εκτιμήσεις για το β’ τρίμηνο στα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων. Τα πιθανά trades, ο μπαλαντέρ των επιτοκίων και το θετικό σενάριο για την ελληνική αγορά.

Mετά το εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο για τις μετοχές και το χείριστο για τα αμερικανικά ομόλογα, οι προοπτικές για ένα οριστικό άνοιγμα των οικονομιών έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021 φαίνεται να υπόσχονται πολλά για την πορεία των μετοχών.

Η επέκταση του εμβολιασμού κατά της Covid-19, αλλά και τα μεγάλα δημοσιονομικά πακέτα των ΗΠΑ και της Ε.Ε., φέρνουν τους επενδυτές σε θέση να ανησυχούν όχι για το αν η ανάπτυξη είναι πολύ αργή και μικρή, αλλά μήπως τελικά είναι πολύ γρήγορη και ισχυρή, τόσο ώστε να ασκήσει μεγαλύτερη ανοδική πίεση στα επιτόκια και τον πληθωρισμό απ’ ό,τι αναμενόταν.

Οι νικητές του πρώτου τριμήνου στις διεθνείς αγορές επενδύσεων είναι το bitcoin με απόδοση άνω του 100%, το πετρέλαιο με 21,9%, οι μετοχές ανά τον κόσμο με σχεδόν 5% και το αμερικανικό δολάριο με 3,9%. Τα μετρητά απέδωσαν 0%, τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης -0,1%, τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης -4,3%,τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα -5,8% και ο χρυσός -9,6% από τις αρχές του έτους.

Τα επιμέρους στοιχεία που καθορίζουν τους νικητές στην πορεία των επενδυτικών επιλογών είναι οι εμβολιασμοί, τα πακέτα οικονομικής βοήθειας και οι κυκλικές μετοχές, ενώ στον αντίποδα, οι χαμένοι είναι τα ομόλογα και οι μεγαλύτερες διάρκειες ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!