Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί κατέρρευσε η τιμή του bitcoin πριν μια εβδομάδα
[Euro2day]: Γιατί κατέρρευσε η τιμή του bitcoin πριν μια εβδομάδα

[Euro2day]: Γιατί κατέρρευσε η τιμή του bitcoin πριν μια εβδομάδα

Από την κατάρρευση της τιμής στην άνοδο 85% σε μια εβδομάδα. Πώς κινείται το κρυπτονόμισμα εν μέσω κορύφωσης της κρίσης στα χρηματιστήρια και ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

Η τιμή του bitcoin διέσπασε ανοδικά τον τριγωνικό σχηματισμό που διαγράφεται από την πράσινη γραμμή τάσης και την πορτοκαλί οριζόντια αντίσταση. Επιβεβαιώθηκε η ανοδική διάθεση, που αναφέραμε χθες. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την εκτόξευση στο +85% σε μια εβδομάδα, από τα χαμηλά του στις 12 Μαρτίου.

Οι οικονομικές και νομισματικές εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και ο σχολιασμός της επικαιρότητας δεν μας άφησε να θίξουμε το που οφείλεται η μεγάλη πτώση εκείνη την ημέρα. Ο προφανής λόγος, ότι κάποιοι επενδυτές φοβήθηκαν από το παγκόσμιο sell off στις μετοχές, δεν είναι επαρκής. Πάμε να το δούμε σήμερα λοιπόν.
Το παρακάτω 30λεπτο διάγραμμα, θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε πως στις 8:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, υποχώρησε 25%. Από τα 7.625 δολάρια, στα 5.700. Κατόπιν, στη 1 τα ξημερώματα, ακολούθησε νέο κύμα πωλητών, που έφτασε την τιμή στα 3.850 δολάρια.

Μια θεωρία που έχει ακουστεί στο παρασκήνιο, είναι πως πουλάγανε τα αποθέματα τους σε bitcoin οι μεγάλοι εξορύκτες (miners). Με ποιο σκεπτικό; Ότι αν οι τιμές παραμείνουν χαμηλές, μετά το halving καθιστά την παραγωγή του bitcoin, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, ζημιογόνα δραστηριότητα. Συνεπώς θα χρειαστούν μετρητά για να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αν η τιμή που διαπραγματεύεται το bitcoin βρίσκεται κάτω από τα 6.000 δολάρια, οι περισσότεροι εξορύκτες θα παράγουν κάτω του κόστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!