Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί έπεσε… τσεκούρι στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων
[Euro2day]: Γιατί έπεσε… τσεκούρι στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων

[Euro2day]: Γιατί έπεσε… τσεκούρι στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων

Οι τρεις «κόφτες» που εφαρμόστηκαν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και οδήγησαν στην καταβολή πολύ μικρότερων ποσών από τα προσδοκόμενα. Ο ρόλος της προσωπικής διαφοράς και πως ροκάνισε ποσά και έκοψε δικαιούχους. Τι ποσά δόθηκαν ανά Ταμείο.

Στα 195 ευρώ κατά μέσο όρο κινήθηκαν τα ποσά των αναδρομικών, που έλαβε χθες, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, 133.692 συνταξιούχοι. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί, που είδαν ποσά που δεν ξεπερνούσαν τα 60 ευρώ, κατά μέσο όρο, περισσότεροι όσοι έλαβαν αναδρομικά μεταξύ 150 και 200 ευρώ και πολύ λιγότεροι όσοι έλαβαν ακόμη και 1.000 ευρώ.

Υπάρχουν συνταξιούχοι προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από τα πρώην Ταμεία ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ αλλά και Νομικών, που έλαβαν συνολικά, 17 με 26 ευρώ. «Τυχεροί» θεωρούνται συνταξιούχοι προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Δημόσιο και τα ταμεία των Δημοσιογράφων, των πρώην ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, που εισέπραξαν αναδρομικά που έφτασαν ή και ξεπέρασαν τα 300 με 350 ευρώ, ενώ υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις όπως αυτές των Τεχνικών Τύπου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με αναδρομικά πέριξ των 1.000 ευρώ.

Με την πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, υπήρξαν και τα πρώτα παράπονα και αντιδράσεις για τα μικρά ποσά που καταβλήθηκαν. Έτσι, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι χθες, πληρώθηκαν αναδρομικά οι συνταξιούχοι που πληρούσαν σωρευτικά, τρείς βασικές προϋποθέσεις, που λειτούργησαν εκ των πραγμάτων και ως «κόφτες».

  • Πρώτον, είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,
  • Δεύτερον, είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 (οι μετά το Μάιο 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, ενώ 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου),
  • Τρίτον, διατηρούσαν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά (ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!