Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν μικρή ημερομηνία λήξης
[Euro2day]: Γιατί τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν μικρή ημερομηνία λήξης

[Euro2day]: Γιατί τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν μικρή ημερομηνία λήξης

Οι τρεις βαθμίδες άμυνας των εμβολίων και γιατί το επίπεδο προστασίας της πρώτης γενιάς φθίνει σε ελάχιστους μήνες. Οι διαφορές με τις ασθένειες της ιλαρά και του τετάνου και το κρίσιμο στοιχείο που δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες. Που θα εστιάσει τώρα η επιστήμη.

Τα εμβόλια για την ιλαρά είναι αποτελεσματικά για μια ζωή, αυτά για την ανεμοβλογιά προστατεύουν για 10-20 χρόνια και τα εμβόλια για τον τέτανο για πάνω από μια δεκαετία. Κι’ όμως σήμερα το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να γίνει ενισχυτική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού μόλις έξι μήνες μετά την ανοσοποίηση.

«Ένα πραγματικά καλό εμβόλιο εξασφαλίζει ότι κάποιος δεν μολύνεται ακόμα και αν εκτεθεί στον ιό», δηλώνει στη Wall Street Journal ο καθηγητής Rustom Antia που μελετά τις ανοσιακές αντιδράσεις. «Δεν είναι όμως όλα τα εμβόλια ιδανικά».

Οι τρεις βαθμίδες άμυνας, τόνισε, περιλαμβάνουν: την πλήρη προστασία κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης. Προστασία κατά της σοβαρής ασθένειας και της μετάδοσης. Μόνο προστασία κατά της σοβαρής ασθένειας.

Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το μέγεθος της ανοσιακής αντίδρασης που προκαλεί το εμβόλιο, πόσο γρήγορα φθίνουν τα αντισώματα, το εάν ο ιός ή τα βακτήρια τείνουν να μεταλλάσσονται και το σημείο της μόλυνσης. Το όριο της προστασίας είναι το επίπεδο της ανοσίας που είναι επαρκές για να αποτρέψει την ασθένεια. Για κάθε ιό είναι διαφορετικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!