Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί ο χρυσός κερδίζει σε κάθε σενάριο
[Euro2day]: Γιατί ο χρυσός κερδίζει σε κάθε σενάριο

[Euro2day]: Γιατί ο χρυσός κερδίζει σε κάθε σενάριο

Παρά την πτώση κατά 10% από το υψηλό του Αυγούστου, το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται να είναι σε θέση να «λάμψει» έναντι των «χάρτινων» νομισμάτων. Τα επιχειρήματα όσων βλέπουν ότι ευνοείται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

Οι έκτακτες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία που έχουν προκύψει από την πανδημία και οι συνεχείς δημοσιονομικές και νομισματικές παρεμβάσεις έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει να «λάμπει» το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο, αφού το εξωτερικό περιβάλλον είναι ιδανικό για την επιστροφή και παραμονή του χρυσού στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών με αυξημένες θέσεις.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, και μετά το σκαρφάλωμα του χρυσού πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά και την κορύφωση της τιμής του στα 2.089 δολάρια ανά ουγκιά στις αρχές Αυγούστου στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο COMEX της Νέας Υόρκης, η πορεία του χρυσού είναι πτωτική.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες της πανδημίας δεν έχουν βελτιωθεί και η παγκόσμια οικονομία δεν δείχνει να καλυτερεύει, παρά την άνοδο της δραστηριότητας του τρίτου τριμήνου έναντι το δεύτερου τριμήνου, η πτώση του χρυσού είναι της τάξεως του 10%. Αν συνεπώς η πτώση δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από μια προσωρινή διόρθωση, η τιμή του μετάλλου θα πρέπει να αρχίσει σταδιακά να αλλάζει και πάλι πορεία για να επιβεβαιώσει το μακροπρόθεσμο επενδυτικό αφήγημα που πολλοί επενδυτικοί οίκοι έχουν ως βασικό σενάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!