Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί το Χρηματιστήριο δεν «πείθεται» από το αναπτυξιακό story
[Euro2day]: Γιατί το Χρηματιστήριο δεν «πείθεται» από το αναπτυξιακό story

[Euro2day]: Γιατί το Χρηματιστήριο δεν «πείθεται» από το αναπτυξιακό story

Οι φόβοι για τις ελληνικές μετοχές που εγκλώβισαν τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης. Ο ρόλος των αποτιμήσεων και η σύγκριση με τις αναδυόμενες αγορές. Γιατί καταγράφονται εκροές από θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Από το κλείσιμο στις 929 μονάδες στις 30 Αυγούστου, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βρέθηκε στις 860 σχεδόν ένα μήνα μετά (28/9) και έκτοτε καρκινοβατεί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα. Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως δείχνουν οι όγκοι και οι αξίες συναλλαγών, είναι περιορισμένο.

Το οξύμωρο, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δεν ποντάρει καθόλου στο καθαρό αναπτυξιακό story της ελληνικής οικονομίας, το οποίο μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται. Σε δεύτερη ανάγνωση, φαίνεται ότι το Χ.Α. έχει αναγκαστεί να φρενάρει καθώς οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με πολλά θολά σημεία, ενώ και μια σειρά χρηματιστηριακών κριτηρίων δείχνουν να εξασθενίζουν τη θέση της ελληνικής αγοράς.

Ο ελληνικός δείκτης μετοχών έχει δυσκολευτεί να κρατηθεί σε αποδόσεις έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών φέτος και είναι από τους ελάχιστους που εξακολουθεί να απέχει από τα προ πανδημίας επίπεδά του. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η αγορά προεξοφλεί ένα χειρότερο του αναμενομένου, αλλά υψηλό 2022 (4,5% consensus) απ’ ό,τι το 2021 (5,6% consensus), υποδηλώνοντας ότι η φετινή επιστροφή θα είναι ισχυρή και στα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!