Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί απέτυχε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
[Euro2day]: Γιατί απέτυχε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

[Euro2day]: Γιατί απέτυχε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Η έλλειψη κοινής θέσης έχει καθυστερήσει περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια στενή λογιστική προσέγγιση με πλήρη έλλειψη πολιτικού οράματος», ανέφεραν οι ευρωβουλευτές.

Την ερχόμενη Τετάρτη 11/3 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αξιολογήσει τα αρνητικάαποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου σχετικά με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε χωρίς τα κράτη μέλη να έχουν φτάσει ακόμη σε συμφωνία για την κοινή τους θέση για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027.

Η έλλειψη κοινής θέσης έχει καθυστερήσει περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο υπερασπίζεται έναν φιλόδοξο προϋπολογισμό που ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις και προκλήσεις της ΕΕ, όπως η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση και η ασφάλεια, και συνεχίζει επίσης, να στηρίζει αγρότες, πόλεις, ερευνητές, επιχειρήσεις και ΜΚΟ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια στενή λογιστική προσέγγιση με πλήρη έλλειψη πολιτικού οράματος,» ανέφεραν οι ευρωβουλευτές στις 21 Φεβρουαρίου. Στη συζήτηση, θα επαναλάβουν την απογοήτευσή τους για την αποτυχία της συνόδου κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και θα αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τις συνέπειες για τη χρηματοδότηση της ΕΕ για το επόμενο έτος και μετά.

Θα συζητήσουν επίσης τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης τακτικής συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26-27 Μαρτίου, δηλαδή την ενίσχυση της οικονομικής βάσης της ΕΕ, την ψηφιοποίηση, τη διεύρυνση, τις εξωτερικές σχέσεις και άλλα θέματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!