Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί το 2021 φέρνει νέα ντιλ στον κλάδο της πληροφορικής
[Euro2day]: Γιατί το 2021 φέρνει νέα ντιλ στον κλάδο της πληροφορικής

[Euro2day]: Γιατί το 2021 φέρνει νέα ντιλ στον κλάδο της πληροφορικής

Για ποιους λόγους αναμένεται να δούμε πολλές εξαγορές στον κλάδο την τρέχουσα χρονιά. Οι ιδιαιτερότητες του τεχνολογικού χώρου και η στάση των εισηγμένων εταιρειών του στο Χρηματιστήριο.

Μόλις μέσα στους τελευταίους δύο μήνες ολοκληρώθηκαν η εξαγορά της SingularLogic από τη σύμπραξη Space Hellas και Epsilon Net, καθώς και η απόκτηση δύο εταιρειών από την Entersoft. Αναμφίβολα το κλίμα στην αγορά έχει «ανάψει» και -σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου- θα δούμε αρκετά ακόμη deals μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Η Entersoft ανακοίνωσε χθες τη δεύτερη εξαγορά της μέσα στο 2021 , καθώς μετά την απόκτηση της Optimum (λογισμικό για logistics) ενέταξε στο δυναμικό της και την Wedia, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των web και e-commerce εφαρμογών, καθώς και του digital marketing. Η Entersoft η οποία έκλεισε το 2020 με προ φόρων κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ και φέτος ξεκίνησε με ισχυρό διψήφιο ποσοστό λειτουργικής ανάπτυξης, όχι μόνο θα ενισχυθεί με τις επιδόσεις των δύο αυτών εταιρειών, αλλά επιπλέον θα προχωρήσει και σε νέες επιθετικές κινήσεις μέσα στο 2021, διαθέτοντας την απαιτούμενη ρευστότητα για να το πράξει.

Παράλληλα, η Epsilon Net απέκτησε το φθινόπωρο το 80% της Data Communications που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη λογιστηρίων και στις αρχές της φετινής χρονιάς την SingularLogic σε σύμπραξη με την Space Hellas.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!