Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Για Αμυνα και διατλαντικές σχέσεις συναντώνται Μακρόν-Μέρκελ
[Euro2day]: Για Αμυνα και διατλαντικές σχέσεις συναντώνται Μακρόν-Μέρκελ

[Euro2day]: Για Αμυνα και διατλαντικές σχέσεις συναντώνται Μακρόν-Μέρκελ

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος θα ανταλλάξουν απόψεις, παρουσία των υπουργών τους των Εξωτερικών και της Αμυνας, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας» και για τα μεγάλα θέματα των ημερών, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία.

Η Αγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν συναντώνται σήμερα για να μιλήσουν για Αμυνα και τις διατλαντικές σχέσεις, έπειτα από τις τελευταίες τριβές ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι, την επομένη της ομιλίας του Τζο Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του, ένας από τους άξονες της οποίας είναι η επαναπροσέγγισητων ΗΠΑ προς τους παραδοσιακούς τους συμμάχους.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος θα ανταλλάξουν απόψεις , παρουσία των υπουργών τους των Εξωτερικών και της Αμυνας, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας» και για τα μεγάλα θέματα των ημερών, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία.

«Θα συζητήσουν ειδικότερα ζητήματα ευρωπαϊκής άμυνας…καθώς και διατλαντικές και διεθνείς υποθέσεις», σύμφωνα με την πηγή της γαλλικής προεδρίας. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται την επομένη της μεγάλης ομιλίας του Τζο Μπάιντεν για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που θα διαμορφωθεί στον αντίποδα του προκατόχου του, με την επανόρθωση των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στην Γαλλία και την Γερμανία.

Τριβές

Αν και το Παρίσι και το Βερολίνο χαιρετίζουν αυτήν την νέα εκκίνηση έπειτα από τέσσερα χρόνια παγώματος των διατλαντικών σχέσεων, οι απόψεις για την φύση της σχέσης ΗΠΑ-Ευρώπης δεν συμπίπτουν ακριβώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!