Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανός πρόεδρος: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σήμα επανεκκίνησης μετά την πανδημία
[Euro2day]: Γερμανός πρόεδρος: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σήμα επανεκκίνησης μετά την πανδημία

[Euro2day]: Γερμανός πρόεδρος: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σήμα επανεκκίνησης μετά την πανδημία

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αλλά επίσης και τα 27 κράτη μέλη όπως και όλοι οι πολίτες, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ έκανε σήμερα έκκληση για επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού κατά την συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του. Αδιέξοδο οι εθνικές εσωστρέφειες, η Ευρώπη τα κατάφερε τελικά, τόνισε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Η Ευρώπη, για την οποία συχνά μιλάμε άσχημα ελαφρά τη καρδία, έπειτα από κάποια εθνικά αντανακλαστικά στην αρχή της κρίσης, έδειξε πραγματικά αξιοσημείωτο επίπεδο συνοχής και αλληλεγγύης», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο Στάινμαϊερ επαίνεσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα 750 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Αυτό είναι ένα σήμα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε επίσης ένα σήμα επανεκκίνησης στην Ευρώπη για το μέλλον μετά την κρίση της πανδημίας», τόνισε.

Αυτό θα υπάρξει μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αλλά επίσης και τα 27 κράτη μέλη όπως και όλοι οι πολίτες. Η αλλαγή των παγκόσμιων παικτών έχει επιταχυνθεί. Και ο κόσμος απλώς δεν θα περιμένει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!