Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανός Πρέσβης: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: Γερμανός Πρέσβης: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: Γερμανός Πρέσβης: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Αυτή είναι πραγματικά μια ευκαιρία να υπάρξει μια στιγμή σημαντικής προόδου για τη χώρα και να ξεπεραστεί το επενδυτικό κενό, τόνισε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα,Ερνστ Ράιχελ.

Την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε στη στιγμή μιας μεγάλης ευκαιρίας» για την ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», που ενσωματώνει τις κατευθυντήριες του προγράμματος της ΕΕ «Next Generation EU», αλλά και της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 85η ΔΕΘ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Ράιχελ σχολιάζει ακόμη κάποια στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία για τη χώρα του, τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν, εξηγεί πώς Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να υπερκεράσουν τις διαφορές τους σε ό,τι αφορά τον αγωγό Nord Stream2, ενώ αναφέρεται και στην κληρονομιά που αφήνει η Άνγκελα Μέρκελ ύστερα από 16 χρόνια θητείας στην Καγκελαρία.

Ψηφιοποίηση και «πράσινη ενέργεια» μπορούν να οδηγήσουν σε «success story»

«Εκτιμώ πως βρισκόμαστε στη στιγμή της μεγάλης ευκαιρίας, μέσω του προγράμματος της ΕΕ “Next Generation EU”, που μεταφέρθηκε εδώ ως “Ελλάδα 2.0″, το οποίο έχει λάβει μεγάλη θετική ανταπόκριση σε όλη την Ευρώπη, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!