Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Την αλληλεγγύη της στην Πολωνία εξέφρασε η Καγκελάριος Μέρκελ
[Euro2day]: Γερμανία: Την αλληλεγγύη της στην Πολωνία εξέφρασε η Καγκελάριος Μέρκελ

[Euro2day]: Γερμανία: Την αλληλεγγύη της στην Πολωνία εξέφρασε η Καγκελάριος Μέρκελ

Η Λευκορωσία «παρέσυρε μετανάστες στη χώρα με μια υβριδική επίθεση, με στόχο την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ΕΕ», ανέφερε η υπηρεσιακή Καγκελάριος και αναγνώρισε ότι η Πολωνία βρίσκεται υπό σημαντική καθημερινή πίεση.

Στο πλευρό της Πολωνίας για την κρίση με τη Λευκορωσία τάχθηκε εμφατικά η ‘Αγγελα Μέρκελ και ζήτησε για μία ακόμη φορά την παρέμβαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπερασπίστηκε ωστόσο την απόφασή της να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στα πολωνολευκορωσικά σύνορα πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουν στις χώρες τους και διαβεβαίωσε τον συνομιλητή της για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Βερολίνου, αλλά και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Λευκορωσία «παρέσυρε μετανάστες στη χώρα με μια υβριδική επίθεση, με στόχο την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ΕΕ», συνέχισε η υπηρεσιακή Καγκελάριος και αναγνώρισε ότι η Πολωνία βρίσκεται υπό σημαντική καθημερινή πίεση. Αναφερόμενη μάλιστα στις πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον κ. Λουκασένκο, δήλωσε ότι «οι κυρώσεις είναι ένα πράγμα, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να είναι κανείς ανοιχτός στον διάλογο και να λύνει τα προβλήματα με συνομιλίες», ειδικά όταν πρόκειται για την ανθρωπιστική φροντίδα των μεταναστών ή την πρόσβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!