Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Θέλουμε ένας ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο
[Euro2day]: Γερμανία: Θέλουμε ένας ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο

[Euro2day]: Γερμανία: Θέλουμε ένας ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο

Η χώρα θα εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 από το μέγεθος του πληθυσμού της, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιο από τα υποψήφια εμβόλια θα είναι επιτυχημένο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

«Θέλουμε ένας ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο και όχι αναγκαστικά το πρώτο εμβόλιο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας ΓενςΣπαν, τονίζοντας ότι ο στόχος δεν είναι «να είμαστε οι καλύτεροι, αλλά να έχουμε το ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο εμβόλιο».

Η Γερμανία θα εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 από το μέγεθος του πληθυσμού της, «από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιο από τα υποψήφια εμβόλια θα είναι επιτυχημένο, διαβεβαίωσε ο Γενς Σπαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου για την πρόοδο της έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της Covid-19 με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Paul Ehrlich Κλάους Τσίχουτεκ και την υπουργό Ερευνας Ανια Κάρλιτσεκ.

«Ελπίζουμε ότι ένα εμβόλιο για την Covid-19 θα μπορεί να χορηγηθεί εντός ημερών ή εβδομάδων από την έγκρισή του», πρόσθεσε.

Οι πρώτες αδειοδοτήσεις εμβολίου για την Covid-19 μπορούν να δοθούν προς το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας, του Ινστιτούτου PaulEhrlich.

Ο Kλάους Τσίχουτεκ δήλωσε ότι οι αξιολογητές δεν θα είναι λιγότερο αυστηροί από το σύνηθες στην αξιολόγηση των αιτήσεων για έγκριση εμβολίων για την Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!