Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Σταθεροποίηση στο προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών
[Euro2day]: Γερμανία: Σταθεροποίηση στο προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

[Euro2day]: Γερμανία: Σταθεροποίηση στο προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», οι Σοσιαλδημοκράτες επιτυγχάνουν αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μια εβδομάδα.

Η ανοδική τάση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) σταθεροποιείται: Λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, μια ακόμα δημοσκόπηση φέρει το SPD με υποψήφιο καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς να προηγείται και μάλιστα με διαφορά από τους συντηρητικούς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», οι Σοσιαλδημοκράτες επιτυγχάνουν αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μια εβδομάδα και θα ελάμβαναν 25% αν διεξάγονταν αυτήν την Κυριακή οι εκλογές. Έτσι, οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται τώρα σαφώς των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), των οποίων το ποσοστό μειώνεται κατά τρεις μονάδες σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας και ανέρχεται πλέον στο 20%. Οι Πράσινοι χάνουν επίσης 0,5% και το ποσοστό τους μειώνεται στο 16,5%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) αυξάνει το ποσοστό του κατά 0,%5 και ανέρχεται στο 13,5%. Σταθερά παραμένουν τα ποσοστά των κομμάτων Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD),11% και της Αριστεράς (Die Linke), 7%.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Insa, εάν τα προγνωστικά επαληθεύονταν θα ήταν δυνατοί πέντε κυβερνητικοί συνασπισμοί: τέσσερις από αυτούς υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) και τους Πράσινους, είτε με Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) και Φιλελευθέρους (FDP), είτε με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP), είτε ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και την Αριστερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!