Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Συντριπτικά υπέρ του Μάρκους Ζέντερ τα δημοσκοπικά ευρήματα
[Euro2day]: Γερμανία: Συντριπτικά υπέρ του Μάρκους Ζέντερ τα δημοσκοπικά ευρήματα

[Euro2day]: Γερμανία: Συντριπτικά υπέρ του Μάρκους Ζέντερ τα δημοσκοπικά ευρήματα

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αρμιν Λάσετ κατάλληλο για την Καγκελαρία, σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Μόλις το 4% των Γερμανών θεωρεί τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘ΑρμινΛάσετ «ισχυρό ηγέτη», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει της επιλογής του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί τον κ. Λάσετ κατάλληλο για την Καγκελαρία, σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Δικτύου RND, ο αρχηγός του CDU και διεκδικητής του χρίσματος για την Καγκελαρία εμφανίζεται ιδιαίτερα αδύναμος σε ό,τι αφορά τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Μόνο το 4% τον θεωρεί «ισχυρό ηγέτη» και «δυναμικό», ενώ, αντιθέτως, τον αντίπαλό του, αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ΜάρκουςΖέντερ, θεωρεί «ισχυρό ηγέτη» το 57% και «δυναμικό» το 37%. Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των δύο υποψηφίων, ο κ. Λάσετ θεωρείται αξιόπιστος από το 12%, ενώ ο κ. Ζέντερ από το 27% των ερωτηθέντων. Το 34% πιστεύει ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός της Βαυαρίας θα αναγνωρίσει εγκαίρως τα επερχόμενα προβλήματα της χώρας, ενώ το 30% περιμένει ότι επιπλέον θα τα επιλύσει. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ‘Αρμιν Λάσετ περιορίζονται στο 6% και στο 4%.

«Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι ο ‘Αρμιν Λάσετ είναι κατάλληλος για την Καγκελαρία», δηλώνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ και εκτιμά ότι, εάν επιλεγεί τελικά ως υποψήφιος Καγκελάριος, οι πιθανότητες της Χριστιανικής Ένωσης να διατηρήσει την Καγκελαρία θα περιοριστούν σημαντικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!