Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Ολα τα σενάρια των δημοσκοπήσεων για την επόμενη κυβέρνηση
[Euro2day]: Γερμανία: Ολα τα σενάρια των δημοσκοπήσεων για την επόμενη κυβέρνηση

[Euro2day]: Γερμανία: Ολα τα σενάρια των δημοσκοπήσεων για την επόμενη κυβέρνηση

Εάν τα αποτελέσματα των εκλογών αντιστοιχούν στις δημοσκοπήσεις, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματίσουν πλειοψηφία ικανή να κυβερνήσει. Τα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι και η πολιτική αβεβαιότητα.

Καθώς στη Γερμανία το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης την Κυριακή τα σενάρια δίνουν και πέρνουν σχετικά με τα πιθανά σχήματα κυβέρνησης συνασπισμού που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Τα στοιχήματα και η αγωνία κορυφώνονται σε μια ομολογουμένως ιστορική περίοδο τόσο για τους πάλαι ποτέ δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς, συντηρητικούς και σοσιαλδημοκράτες, όσο και για τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς ο αντίκτυπος από τις αλλαγές που κυοφορούνται δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, στο νέο διεθνές σκηνικό που διαμορφώνει η Covid-εποχή.

Οι κραδασμοί είναι ήδη αισθητοί. Ένα από τα πιο επιτυχημένα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης αντιμετωπίζει εξευτελιστική ήττα. Το δεξιό CDU και ο σύμμαχός του CSU κυβερνούν τη Γερμανία για 50 από τα τελευταία 70 χρόνια. Τώρα όμως κοιτούν την πλάτη του SPD, του παλαιότερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Ευρώπη, καθώς δείχνει να επιστρέφει από τον… κάτω κόσμο.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποσύρεται από την καγκελαρία, εξελέγη για πρώτη φορά το 2005. Παρά την οικονομική ανάπτυξη, ήταν περίοδος φτώχειας για πολλούς και εκτόξευση του πλούτου για λίγους.

  • Το 1% κατέχει τώρα το 30% του πλούτου και η Γερμανία είναι μία από τις χώρες στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!