Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: «Mάχη» ως την τελευταία στιγμή έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι για το ΥΠΟΙΚ
[Euro2day]: Γερμανία: «Mάχη» ως την τελευταία στιγμή έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι για το ΥΠΟΙΚ

[Euro2day]: Γερμανία: «Mάχη» ως την τελευταία στιγμή έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι για το ΥΠΟΙΚ

Ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ έδιναν μάχη για το πόστο του υπουργού Οικονομικών λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση της προγραμματικής συμφωνίας.

Το υπουργείο Οικονομικών ήταν «το μήλον της Έριδος» μεταξύ Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) έως την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD. Η νέα διαφωνία των μελλοντικών κυβερνητικών εταίρων -πριν καν αναλάβουν την κυβέρνηση- αφορά τώρα το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Όπως μεταδίδει η BILD, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση της προγραμματικής συμφωνίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του FDP, ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ έδιναν μάχη για το πόστο του υπουργού Οικονομικών, του ισχυρότερου υπουργείου της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και για τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων ετών.

Ο κ. Λίντνερ είχε μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μόνο μία θέση για τον ίδιο, αυτή του υπουργού Οικονομικών. Επιπλέον, αν και η θέση του Αντικαγκελάριου ανήκει στο δεύτερο σε δύναμη κόμμα του συνασπισμού, δηλαδή στους Πράσινους, με ένα νομικό τρικ, ο κ. Λίντνερ εξασφάλισε θέση «αναπληρωτή» Καγκελάριου. Όπως επισημαίνεται στην προγραμματική συμφωνία, εάν ο Καγκελάριος απουσιάζει ή αδυνατεί να προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου, αναλαμβάνει ο Αντικαγκελάριος και, εάν και αυτός δεν μπορεί, τότε προεδρεύει ο υπουργός που θα υποδείξει ο Καγκελάριος, ο οποίος εικάζεται ότι θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!