Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία-κορωνοϊός: Νέα κριτήρια για τεστ, λόγω υπερφόρτωσης εργαστηρίων
[Euro2day]: Γερμανία-κορωνοϊός: Νέα κριτήρια για τεστ, λόγω υπερφόρτωσης εργαστηρίων

[Euro2day]: Γερμανία-κορωνοϊός: Νέα κριτήρια για τεστ, λόγω υπερφόρτωσης εργαστηρίων

Τεστ πλέον σε όσους θεωρούνται ευπαθείς και όσοι έχουν αυξημένες πιθανότητες μόλυνσης. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την προηγούμενη εβδομάδα και μόνο διενεργήθηκαν στη χώρα τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια τεστ Covid-19.

Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ κορωνοϊού τίθενται σε εφαρμογή στην Γερμανία, λόγω της υπερφόρτωσης των εργαστηρίων στη χώρα.

«Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, τόσο δυσκολότερο θα είναι να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε και επισήμανε ότι έτσι θα χρειάζονταν περισσότερα από τρία εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα.

«Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο», τόνισε ο κ. Σάαντε και ανακοίνωσε ότι στο εξής η οδηγία προς τους γιατρούς θα είναι να υποβάλλονται σε τεστ όσοι θεωρούνται ευπαθείς και όσοι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, επειδή π.χ. ήρθαν σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα ή επειδή εργάζονται σε υγειονομική δομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, την προηγούμενη εβδομάδα και μόνο διενεργήθηκαν στην Γερμανία τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια τεστ για κορωνοϊό.

Αντίθετη άποψη για το θέμα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και τόνισε ότι το κρατίδιο θα εξακολουθήσει να προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες – και χωρίς συμπτώματα κορονοϊού.

«Δεν σχεδιάζουμε αλλαγή στρατηγικής», τόνισε ο κ. Σέντερ και διευκρίνισε ότι στο κρατίδιό του δεν υπάρχει για την ώρα ζήτημα υπερβολικού φόρτου των εργαστηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!