Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Καταιγιστική προπαγάνδα στα social media από αντιεμβολιαστές
[Euro2day]: Γερμανία: Καταιγιστική προπαγάνδα στα social media από αντιεμβολιαστές

[Euro2day]: Γερμανία: Καταιγιστική προπαγάνδα στα social media από αντιεμβολιαστές

«Προφανώς είχε αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε σε μαθητές ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται μεγάλη προπαγάνδα από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνονται από αξιόπιστα ΜΜΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος συζήτησε σήμερα με μαθητές στο Βερολίνο τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι νέοι μου είπαν ότι υπήρξαν αφενός μεν πάρα πολλές πληροφορίες από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφετέρου δε και πολύ αντιφατικές πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα από άτομα που δεν είναι πρόθυμα να εμβολιαστούν και από συνωμοσιολόγους, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προφανώς είχε αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε μετά την επίσκεψή του για την προώθηση της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού σε σχολείο της συνοικίας Σαρλότενμπουργκ του Βερολίνου. Ο Σταϊνμάιερ εξήγησε στους μαθητές ότι «είναι πολύ σημαντικό η πληροφόρηση να γίνεται από αξιόπιστα ΜΜΕ».

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν επίσης στον πρόεδρο την άποψη ότι είναι πολύ σημαντική η επιρροή μιας ομάδας συνομηλίκων μαθητών για τον εμβολιασμό, διότι εάν κάποιοι στην τάξη εμβολιαστούν, τότε σπεύδουν να το κάνουν και οι άλλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!