Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις το Πάσχα
[Euro2day]: Γερμανία: Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις το Πάσχα

[Euro2day]: Γερμανία: Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις το Πάσχα

Ο αριθμός των λοιμώξεων μετά τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έδειξε ότι οι ισχύοντες κανονισμοί συχνά εξαντλήθηκαν οριακά ή έγινε υπέρβασή τους, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας.

Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις το Πάσχα και να μην εξαντλήσουν τις δυνατότητες που δίνουν οι κανονισμοί όπως έγινε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, προτρέπει καθηγητής αρμόδιος για προσομοιωτή Covid-19, ο οποίος στοχεύει στην πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή τους.

«Για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού οι πολίτες πρέπει όχι μόνο να τηρήσουν πραγματικά τους περιορισμούς επαφής το Πάσχα (4 Απριλίου), αλλά και να αποφύγουν τις συναντήσεις. Ο αριθμός των λοιμώξεων μετά τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έδειξε ότι οι ισχύοντες κανονισμοί συχνά εξαντλήθηκαν οριακά ή έγινε υπέρβασή τους», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν, ο οποίος είναι και αρμόδιος για έναν προσομοιωτή Covid-19, ο οποίος έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό, Τόρστεν Λερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) .

Κατά την γνώμη του μάλιστα «το κλείσιμο των καταστημάτων που έχει προγραμματιστεί από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων για την Μ. Πέμπτη και σε πιο χαλαρή μορφή το Μ. Σάββατο θα αναβάλει απλώς τον συνωστισμό για μετά το Πάσχα. Από αυτή την άποψη, οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν περιέχουν μια πλάνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!