Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Αντιδράσεις για τη θεματολογία της τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων καγκελαρίων
[Euro2day]: Γερμανία: Αντιδράσεις για τη θεματολογία της τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων καγκελαρίων

[Euro2day]: Γερμανία: Αντιδράσεις για τη θεματολογία της τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων καγκελαρίων

Ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έγραψε στο τουίτερ ότι ουσιαστικά ζητήματα όπως η εκπαίδευση δεν συζητήθηκαν καν. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε το γεγονός ότι στην τηλεμαχία δεν έγινε λόγος για την παιδική φτώχεια.

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία των τριών υποψηφίων καγκελαρίων, του Άρμιν Λάσετ των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), του Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και της Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων (Die Gruenen), τα κόμματα τα οποία δεν συμμετείχαν, δηλαδή η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP), επέκριναν την επιλογή των θεμάτων από τα δίκτυα ARD και ZDF.

Ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έγραψε στο τουίτερ ότι ουσιαστικά ζητήματα όπως η εκπαίδευση δεν συζητήθηκαν καν. Αντιθέτως, συζητήθηκε κυρίως η αναδιανομή πόρων. Πάνω απ ‘όλα, ωστόσο, κυριάρχησε η έλλειψη ιδεών για το πώς η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να ενισχυθεί μετά την κρίση, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για κοινωνικά και οικολογικά έργα.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε το γεγονός ότι στην τηλεμαχία δεν έγινε λόγος για την παιδική φτώχεια, την άνοδο του πληθωρισμού και την εξίσωση των συνθηκών ζωής στην ανατολική και τη δυτική Γερμανία . Ο Μπαρτς εξήρε όμως το γεγονός ότι ένα «κεντρικό» ερώτημα στη συζήτηση ήταν εάν το κόμμα της Αριστεράς θα συμπεριληφθεί ή όχι σε κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!