Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Ανθρωπιστική βοήθεια 1,6 δισ. στη Συρία
[Euro2day]: Γερμανία: Ανθρωπιστική βοήθεια 1,6 δισ. στη Συρία

[Euro2day]: Γερμανία: Ανθρωπιστική βοήθεια 1,6 δισ. στη Συρία

Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτώνται από την αποστολή βοήθειας, η οποία φτάνει στη Συρία μέσω Τουρκίας και Ιράκ. Επιπλέον θα πρέπει να βοηθηθούν και οι γειτονικές χώρες», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών.

«Η Γερμανία θα παράσχει στη Συρία και τις γειτονικές χώρες ανθρωπιστική βοήθεια ύψους σχεδόν 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ». Αυτό ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη των δωρητών που διοργάνωσε η Ε.Ε. για την Συρία.

«Η κρίση του κορονοϊού και οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη Συρία. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτώνται από την αποστολή βοήθειας, η οποία φτάνει στη Συρία μέσω Τουρκίας και Ιράκ. Επιπλέον θα πρέπει να βοηθηθούν και οι γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Μάας.

Περισσότερα από 940 εκατομμύρια ευρώ -από τα συνολικά 1,58 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει η Γερμανία- προέρχονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης. «Είμαστε ο μεγαλύτερος δωρητής μετά την Ε.Ε. και παραμένουμε ενεργοί», δήλωσε σχετικά ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μιούλερ.

Από το 2016, έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα «Cash for Work» θέσεις εργασίας για 360.000 άτομα στη Συρία και στις γειτονικές χώρες Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Συρία και Τουρκία χάρη στην οικονομική στήριξη της Γερμανίας. Επίσης, 750.000 παιδιά από τη Συρία μπόρεσαν να ξαναπάνε στο σχολείο και τροφοδοτήθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι με καθαρό πόσιμο νερό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!