Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Το 69% προτιμά τον Χάμπεκ για αντικαγκελάριο
[Euro2day]: Γερμανία: Το 69% προτιμά τον Χάμπεκ για αντικαγκελάριο

[Euro2day]: Γερμανία: Το 69% προτιμά τον Χάμπεκ για αντικαγκελάριο

Στο ερώτημα «Πρέπει ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ή η Αναλένα Μπέρμποκ να είναι αντικαγκελάριος, εάν η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από το SPD, τους Πράσινους και το FDP, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ο Χάμπεκ και μόνο το 15% θα προτιμούσε την Μπέρμποκ.

Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο από τη συμπρόεδρο και υποψήφια καγκελάριο στις πρόσφατες εκλογές Αναλένα Μπάερμποκ, σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσε το «Spiegel».

Στο ερώτημα «Πρέπει ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ή η Αναλένα Μπέρμποκ να είναι αντικαγκελάριος, εάν η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ο Χάμπεκ και μόνο το 15% θα προτιμούσε την Μπέρμποκ.

Μια παρόμοια εικόνα προέκυψε και για την περίπτωση ενός κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα αποτελείτο από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), τους Πράσινους και το FDP.

Το 68 % απάντησε ότι αντικαγκελάριος και σε αυτόν τον συνδυασμό κομμάτων πρέπει να είναι ο Χάμπεκ και μόνο το 14 % η Μπέρμποκ. Ο ίδιος ο Χάμπεκ πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τη θέση του αντικαγκελαρίου είναι «εντελώς ασήμαντο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!