Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Gazprom απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Μολδαβία σε 48 ώρες
[Euro2day]: Η Gazprom απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Μολδαβία σε 48 ώρες

[Euro2day]: Η Gazprom απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Μολδαβία σε 48 ώρες

Η Gazprom ενημέρωσε τη Μολδαβία ότι αν σε 48 ώρες δεν έχει καταβάλλει τις τρέχουσες πληρωμές για το φυσικό αέριο οι προμήθειες στην Μολδαβία θα σταματήσουν.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ενημέρωσε την Μολδαβία για το ενδεχόμενο να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Μολδαβία μετά από 48 ώρες εξαιτίας της μη καταβολής πληρωμών βάσει του τρέχοντος συμβολαίου, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τον Οκτώβριο η Gazprom και η Moldovagaz παρέτειναν το συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου για πέντε χρόνια. Μετά το πέρας των συνομιλιών ο υπουργός υποδομών της Μολδαβίας Αντρέι Σπίνου είχε δηλώσει ότι η νέα τιμή για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας για τον Οκτώβριο θα είναι 450 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μετρά και θα μεταβάλλεται ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη, αρκετά δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Μολδαβίας, και έχοντας ως γνώμονα την επιδίωξη να διατηρήσουμε για την Μολδαβία τις δυνατότητες αποπληρωμής του χρέους της προς την Gazprom, καθώς και τη θέση του Ρώσου προέδρου, στον οποίο η μολδαβική πλευρά αποτάθηκε επανειλημμένα ζητώντας τη συνδρομή του, η Gazprom αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο στην ουσία με βάση τους όρους της μολδαβικής πλευράς, αλλά υπό τον ουσιαστικό και σημαντικό όρο: η Μολδαβία εμπρόθεσμα καταβάλλει στο 100% τις τρέχουσες πληρωμές για το φυσικό αέριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!