Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γαλλία: Στήριξη €1 δισ. στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τα νέα μέτρα
[Euro2day]: Γαλλία: Στήριξη €1 δισ. στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τα νέα μέτρα

[Euro2day]: Γαλλία: Στήριξη €1 δισ. στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα θα κοστίσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, διαμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ υποσχέθηκε να αποδεσμεύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ως επιπλέον βοήθεια προς γαλλικές επιχειρήσεις προκειμένου να αμβλύνουν τις συνέπειες από τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις όπου ‘σαρώνει’ ο κορωνοϊός.

Ο Λεμέρ είπε ακόμη πως οι επιχειρήσεις στην πληγείσα βιομηχανία των ξενοδοχείων και της εστίασης θα εξαιρεθούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών αν τα έσοδά τους μειωθούν άνω του 50% ως αποτέλεσμα των νυχτερινών απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

«Τα νέα μέτρα θα κοστίσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λεμέρ είπε ακόμη ότι ζητάει από τις τράπεζες να καθυστερήσουν τις πληρωμές δόσεων για δάνεια με κρατική εγγύηση προς τις δεινοπαθούσες επιχειρήσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στον τομέα της εστίασης και σε αυτόν των εκδηλώσεων.

Ο πρωθυπουργος Ζαν Καστέξ είπε πως οι πολίτες μπορούν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας για να πηγαίνουν προς τη δουλειά τους και να επιστρέφουν, για να πάρουν τρένο ή αεροπλάνο, να πάνε στον γιατρό, ακόμη και για να βγάλουν περίπατο τον σκύλο τους, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο εξαίρεσης του υπουργείου Εσωτερικών σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!