Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γαλλία: Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι σε «κοινωνικό θάνατο»
[Euro2day]: Γαλλία: Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι σε «κοινωνικό θάνατο»

[Euro2day]: Γαλλία: Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι σε «κοινωνικό θάνατο»

Ο αριθμός των ηλικιωμένων που είναι απομονωμένοι από τον οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο υπερδιπλασιάστηκε (+122%) σε διάστημα τεσσάρων ετών. Η υγειονομική κρίση είχε εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στη μοναξιά.

Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι στη Γαλλία ζουν σε κατάσταση “κοινωνικού θανάτου”, κάτι που σημαίνει ότι δεν συναντούν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ανθρώπους, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 77% τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την κατάστασή τους να έχει επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας της covid-19.

Η υγειονομική κρίση, με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, “έριξε τους ανθρώπους που είχαν έναν σχετικά ευαίσθητο κοινωνικό ιστό στην πλήρη απομόνωση”, παρατήρησε η ένωση Les Petits Frères des Pauvres στη δεύτερη έκθεσή της με τίτλο “Μοναξιά και απομόνωση στους άνω των 60 στη Γαλλία το 2021”, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

  1. Ο αριθμός των ηλικιωμένων που είναι απομονωμένοι από τον οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο υπερδιπλασιάστηκε (+122%) σε διάστημα τεσσάρων ετών, περνώντας από τις 900.000 το 2017 στα 2 εκατομμύρια το 2021.
  2. 1,3 εκατομμύριο ηλικιωμένοι δεν βλέπουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ τα παιδιά και τα εγγόνια τους, έναντι 470.000 το 2017 όταν είχε δημοσιευθεί η προηγούμενη έκθεση.
  3. Η ένωση λαμβάνει υπόψη της τέσσερις κύκλους κοινωνικοποίησης για να μετρήσει την απομόνωση των ηλικιωμένων: οικογένεια, φίλοι, γείτονες και ενώσεις. 530.000 ηλικιωμένοι δεν ανήκουν σε κανέναν από αυτούς τους κύκλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!