Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γαλλία: Το υγειονομικό πιστοποιητικό επεκτάθηκε στους μισθωτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό
[Euro2day]: Γαλλία: Το υγειονομικό πιστοποιητικό επεκτάθηκε στους μισθωτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό

[Euro2day]: Γαλλία: Το υγειονομικό πιστοποιητικό επεκτάθηκε στους μισθωτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ υποσχέθηκε «μια εβδομάδα ευελιξίας», πριν τεθούν σε εφαρμογή ενδεχόμενες «κυρώσεις», οι οποίες μπορούν να φθάσουν μέχρι το κλείσιμο ενός καταστήματος.

Το υγειονομικό πιστοποιητικό περνάει σήμερα από ένα νέο ορόσημο στη Γαλλία: επιβλήθηκε στο δημόσιο αυτό το καλοκαίρι και είναι πλέον υποχρεωτικό για την εργασία 1,8 εκατομμυρίου μισθωτών στα εστιατόρια, στους κινηματογράφους, στα μουσεία ή ακόμη στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οι εργοδότες θα πρέπει να ελέγχουν την εγκυρότητα των υγειονομικών πιστοποιητικών του προσωπικού τους που έρχεται σε επαφή με το κοινό, καθώς και των εθελοντών που παρεμβαίνουν σε όλους «τους χώρους, τα ιδρύματα, τις υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις» που αναφέρονται από το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα τα μπαρ, τα θέατρα, τα διεθνή λεωφορεία ή αεροπλάνα, τα πάρκα ψυχαγωγίας, τους ζωολογικούς κήπους, τις εκθέσεις και τα πανηγύρια και ορισμένα εκλογικά κέντρα.

Σήμερα το πρωί, μια ουρά υπήρχε μπροστά από ένα φαρμακείο του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Λιόν, όπου πολυάριθμοι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι είχαν πάει για να κάνουν τεστ. Είναι «υποχρεωτικό να έρχομαι κάθε τρεις ημέρες, διαφορετικά δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου», λέει ο Νοέ Ρονά, ένας 22χρονος θυρωρός.

Το πιστοποιητικό αφορά όσους έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που έχει γίνει πριν από λιγότερο από 72 ώρες ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από την Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!