Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Γαλλία διαψεύδει ότι ενημερώθηκε για τον κορωνοϊό πριν τις 31 Δεκεμβρίου
[Euro2day]: Η Γαλλία διαψεύδει ότι ενημερώθηκε για τον κορωνοϊό πριν τις 31 Δεκεμβρίου

[Euro2day]: Η Γαλλία διαψεύδει ότι ενημερώθηκε για τον κορωνοϊό πριν τις 31 Δεκεμβρίου

Το γαλλικό ΥΠΕΞ διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchaîné, σύμφωνα με το οποίο έλαβε τον Δεκέμβριο πληροφορίες ανησυχητικές στις οποίες δεν έδωσε καμία σημασία.

H Γαλλία ενημερώθηκε την 31η Δεκεμβρίου για την εμφάνιση του ιού της Covid-19 στην Κίνα, διαβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, διαψεύδοντας ότι ο Γάλλος πρέσβης στο Πεκίνο ενημέρωσε ο ίδιος τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaîné, το υπουργείο Εξωτερικών και το προεδρικό μέγαρο έλαβαν «τον Δεκέμβριο» πληροφορίες «ανησυχητικές στις οποίες δεν έδωσαν καμία σημασία».

«Ο πρέσβης της Γαλλίας στο Πεκίνο Λοράν Μπιλί προειδοποίησε τον υπουργό Ζαν Ιβ Λεντριάν και τον (πρόεδρο) Εμανουέλ Μακρόν ότι ένας επικίνδυνος ιός παρατηρήθηκε στην Ουχάν» γράφει η Le Canard.

Η πληροφορία διαβιβάστηκε στο Κε ντ’ Ορσέ μέσω του προξενείου της Γαλλίας στην Ουχάν και σε καμία περίπτωση δεν ενημερώθηκε απευθείας ο πρόεδρος, απαντάει στο Γαλλικό Πρακτορείο το γαλλικό ΥΠΕΞ.

«Μόλις οι αρχές της Ουχάν ανακοίνωσαν τη νέα πνευμονοπάθεια την 31η Δεκεμβρίου του 2019, το γενικό προξενείο στην Ουχάν προειδοποίησε, την ίδια ημέρα, τον Κέντρο Κρίσεων και Στήριξης του υπουργείου και την πρεσβεία» στο Πεκίνο, διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Κατόπιν εκδόθηκαν πολλές επικαιροποιήσεις των συστάσεων προς τους ταξιδιώτες, από τις αρχές Ιανουαρίου», στη βάση των πληροφοριών που διαβιβάζονταν από το προξενείο στην Ουχάν, συμπληρώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!