Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γκάγκα: Εξαιρετικά υπέρ του ασθενή το ελληνικό σύστημα Υγείας
[Euro2day]: Γκάγκα: Εξαιρετικά υπέρ του ασθενή το ελληνικό σύστημα Υγείας

[Euro2day]: Γκάγκα: Εξαιρετικά υπέρ του ασθενή το ελληνικό σύστημα Υγείας

«Οποιοσδήποτε είναι στην Ελλάδα, ανασφάλιστος ή μη, έχει υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση και στα πιο ακριβά φάρμακα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός. Ριζικές αλλαγές ζήτησε ο Η. Μόσιαλος.

Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να έρθει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση του ελληνικού συστήματος υγείας, εξέφρασε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Aristotle Medical Forum της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε πάρα πολλά σχέδια να βάλουμε μπροστά και θα τα βάλουμε. Θέλουμε τη συνεργασία και θα ακούμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να αλλάξουν και για κάποιους μπορεί να υπάρξουν αντιρρήσεις, αλλά θα υπάρχει πάντα διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα ακούσει τους ίδιους τους ασθενείς, καθώς εκείνοι είναι ο τελικός χρήστης των υπηρεσιών υγείας, ενώ θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, που μπορούν να βοηθήσουν και στην οργάνωση και στην επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Με αφορμή τις επισημάνσεις του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλία Μόσιαλου στο Forum για την ανάγκη ριζικής αναδιάρθρωσης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, η κ. Γκάγκα δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το ελληνικό σύστημα είναι εξαιρετικά υπέρ του ασθενή» καθώς όπως είπε, «οποιοσδήποτε είναι στην Ελλάδα, ανασφάλιστος ή μη, έχει υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση και στα πιο ακριβά φάρμακα». Χαρακτήρισε καλή την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σε πολύ λίγες χώρες του κόσμου μπορεί ένας ασθενής να κλείσει απευθείας ραντεβού με έναν ειδικό σε ένα τριτοβάθμιο κέντρο και να εξεταστεί σε μικρό χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η οργάνωση πρέπει να αλλάξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!